Svijet ljubimaca
Početna - Forum - Foto album - Linkovi - Traži - Česta pitanja (FAQ) - REGISTRACIJA - PRIJAVA
Sijamska mačka
Na stranicu Prethodno  1, 2, 3, 4, 5  Slijedeće

Pošaljite novu temu   Odgovor na temu    Forum -> Pasmine mačaka Ispis na printer
Vidi prethodnu temu :: Vidi slijedeću temu  

Sijamska mačke je:
podmukla i zločesta
8%
 8%  [ 9 ]
nedruželjubiva i nadasve čudna
3%
 3%  [ 4 ]
temperamentna ali draga
73%
 73%  [ 81 ]
mačka ko mačka
14%
 14%  [ 16 ]
Ukupno glasova : 110

Autor Poruka
Gost

PorukaPoslano: Utorak 20.12.2005. 11:42    Subject: Odgovor sa citatom

stefi piše:
Siamci su jako osjetljivi...

Najbolje mu staviti vodu i hranu blizo wc gdje ima ne pustati ga na pocetku po cjelom stanu ili kuci da hoda da nebi zaboravio na pocetku gdje stoji wc i hrana.

Evo prošo je tjedan dana otkako je u kući i mislim da lagano prilagođava na novi okoliš.

Komunicira jedino samnom i od mene traži da ga nosim i mazim, ali sve je to kratkotajno brzo postaje agresivan. Ostali ukućani mogu se samo sa njime igrati. Odabro je mjesto u kući gdje odlazi kada se osjeća ugroženo i tamo ne smije nitko prići.

I još uvijek reagira kada diram njegove stvari. Jede samo po noći ili kada ga nitko ne vidi. Stvari u kući istražuje vrlo oprezno i često se odustaje u istraživanju i bježi na sigurno mjesto. Unatoč svemu vidim da je mirniji i prisustvo ljudi. Sve ga zanima što se događa u kući. Ništa ne propušta.

Voljela bih vjerovati da mu agresivnost dolazi jedino iz straha.

Iako zna ugristi do krvi to nije toliki problem koliko i kanđe koje su dugačke gotovo 1cm te i da neće ograbsti namjerno, uvijek dobro zahvati.

Mislim da ću se morati strpiti još neko vrijeme do velikog podhvata rezanja noktiju ako ću to ikada i moći.
Na VRH
Ida

Početnik
Početnik

Registriran: 08 Stu 2005

PorukaPoslano: Utorak 20.12.2005. 15:39    Subject: Odgovor sa citatom

evo svi imate dobra iskustva sa sijamskim mačkama, ali ja ne.
prijateljica mi ima sijamskog mačka kastriranog i zna biti veoma agresivan. često ruši stvari s polica, grebe sve koji ga dotaknu, čak i vlasnike.
ne kažem da su svi sijamci takvi, vi ste pokazali da nisu, ali ovaj je pokvaren i agresivan
Na VRH
Gost

PorukaPoslano: Srijeda 21.12.2005. 10:51    Subject: Odgovor sa citatom

Mislim da karakter sijamske mace kao i kod ostalih vrsta mačaka oblikuje njegova okolina, tj. iskustva koje mačka doživljava tijekom svog života.

Mačići koji su zaigrani i kojima se dopušta gruba igra ono uzmu to ponašanje kao normalno ili kasnije, nedostatak druženja sa gospodarom može potaknuti agresivno ponašanje. Druženje sa ljubimcem trebao bi biti isto kao i kad je bio mali.

Životinje osjećaju, ali kod njih je ipak glavnu ulogu igraju hrana i igra (koja simulira lov). To su stvari koje mogu najviše utjecati na ponašanje mace. Ni malo ni previše nije dobro treba naći sredinu i maca mora zanati da ovisi o vlasniku i da nije ona ta koja gospodari. Zvuči možda grubo no mačke se najviše umiljavaju kad nas trebaju.

Mačke pamte kao obična domaća tako i sijamske kod kojih je osobnost očito izraženija. Loše iskustvo tj. grubost će zapamtiti. Osjećaj nesigurnosti sigurno će potaknutu agresivnost.
Na VRH
Gost

PorukaPoslano: Četvrtak 22.12.2005. 13:48    Subject: Odgovor sa citatom

Ne treba maci rezat nokte ja ih imam vise ali nikad nisam rezala nokte ni jednom.Oni imaju potrebu za drvcem morate nabaviti drvce za mace (mislim da znate nasto mislim jer nemogu da nadjem rjec )oni sami sebi rezu gdje visak opada.Svaki put kada ogrebe moras ga upozoriti nadji rjec kao au ili nesto drugo gdje zna da to nije dobro. Nikad udariti nego ga malo povuci za uvo ali ne sada nego u buducnosti kada se privikne.
To je poslijedica preranog davanja mladog od majke zato kod uzgaivaca mora da ostane do 12 nedjelja zivota da se socializira jer ga mama uci sve sto je potrebno na pocetku zivota a i mnoge druge stvari.
To nije agresivnost nego se boji strah ga je zato treba puno strpljenja sa njim imati sada na pocetku.Ako ga date sada nekom drugom to nece moci preboljeti jer upravo je razlog puno mjenjanje novih lica. Uzmite u obzir malo djete koje svakih par mjeseci mjenja novi dom pocima rebelis da bude tako je i sa zivotinjama.
Bice nam drago da nas obavjestite o daljnjem ponasanju vaseg ljubimca.
Na VRH
Gost

PorukaPoslano: Petak 25.08.2006. 13:07    Subject: Odgovor sa citatom

Mi imamo sijamku Micicu. Nema rodovnik ali je prava sijamka (barem su nam rekli da je prava), vitka i elegantna cokolada sa plavim ocima.

Micica je dosla kod nas kao mace od dva meseca. Uginuo nam je macak koga smo prethodno imali i ja sam jako zelela rusku plavu. I sada mi se te mace jako dopadaju. Trazili smo macu, mogla je biti i tzv. domaca macka, ali smo zeleli da bude jednobojna ili sasvim malo sarena, nikako trobojna. Jednobojnih maca ima malo. Neke su nam se bele izmakle... Tako smo slucajno dosle do porodice koja je poklanjala mace od sijamke i lokalnog badze, sarene trobojne kakve nismo zeleli. Bili su ipak slatki i lepo vaspitani, mogli su i oni doci u obzir. Mama nas je fascinirala!!! Mama je lilac sijamka, predivna, elegantna, dostojanstvena, kraljevskog izgleda. Maca nije bila agresivna ni u kom pogledu. Nije nam narocito trcala u krilo ali to nismo ni ocekivali. Malo smo sa vlasnicima porazgovarali o rasi. Do tada smo i mi bili ubedjeni da su sijamke lude i zle macke, vlasnici mame mace su se potrudili da nas razuvere. Tako smo odlucili da, sem ruske plave, dolazi u obzir i sijamka.

Macu micicu smo nasli preko oglasa. Decko, vlasnik mame, bio je ljubazan i u telefonskom razgovoru takodje nas uveravao u divan karakter sijamskih maca. Otisli smo po mace, u isto vreme su (slucajno) dosli ljudi iz Subotice po njenog brata. Macici su se prepali, posakrivali se u orman i rezali odande na nas i vlasnika, svejedno. Mama maca je u cudu posmatrala ponasanje svoje dece. Ljudi iz Subotice su dosli spremni - sa boksicem. Mi nismo, kao da smo posli po stene. Ipak nismo hteli da odustanemo. Mladic je uspeo da macu smesti u korpu u kojoj su spavali i tako smo je odneli.

Micica je bila jako uplasena u novom domu. Smestili smo je u sobu kod moje starije cerke. Stavili smo joj pesak i hranu i pustili je da se prilagodi. Tri dana je rezala iz coskova. Uredno je jela hranu i koristila pesak, nigde nije napravila stetu, ali je tako rezala kao mali tigar. Nismo insistirali na upoznavanju, kretali smo se normalno i potpuno je ignorisali. Posle tri dana zove me na posao moja cerka u cijoj je sobi bila Micica da mi saopsti da joj maca sedi u krilu, mazi se i prede do besvesti. Posto je Micica procenila da mi nismo opasni po nju, istog dana je svima prisla i mazila se.

Micica sada ima godinu dana. Do skoro je nismo pustali iz kuce napolje, sada izlazi ali nigde iz dvorista. Mi imamo i odgajivacnicu pasa sa kojima se ona savrseno slaze. Nikada nikoga nije ogrebala. Ipak joj je moja starija cerka Milica ostala neko koga ona najvise od svih nas voli, ide za njom i mauce ispred vrata kad ode u WC ili iz kuce. Spava i danas u njenoj sobi, mada se svuda krece.

Ako su sve sijamke kao nasa Micica, onda su zaista sjajne mace. Micica je mazna, inteligentna, voli da "prica" i da se druzi, cak aportira! Vi joj bacite lopticu od zguzvanog papira (to najvise voli) a ona donese, pa tako deset i vise puta. Posto zivi sa psima, mi cesto kazemo da nasa Micica ima problem identiteta - misli da je pas. Dakle, na kraju cele ove price, glasam u svemu pozitivno za mace sijamke, kao temperamentne ali veoma pametne i drage mace, mazne i dobre. Nadam se da prica nije bila predugacka.

Evo Micice i Malih Zmajeva:

Micica i Sheltie Bartolomeo

Micica i kineska cubasta Vasilissa - ovo je milovanje, nije samar

Opet Micica i Vasilissa

A ovo je nas uginuli macak Dobrivoje i Sheltie Leonardo

Pozdrav od Zorice, Micice i Malih Zmajeva
Na VRH
Lucky

Pričalica
Pričalica

Registriran: 28 Pro 2006

PorukaPoslano: Srijeda 03.01.2007. 12:36    Subject: Odgovor sa citatom

Evo ih i moje mace...Doduse ovu malu smo poklonili ali stara ima 2 godine i veeelika je maza...Jeste temperamentna ali nije tvdoglava i brzo uci...Sa njom nikad nismo imali problema...Ona je u Srbiji i jako mi je bilo teso kad sam je napustala, ali znam da je u dobrim rukama(moji roditelji)....i svaki put se raznemzim kad je vidim. Slicice su lose jer je slikano sa mobilnim.

hehe evo je i sa krznom oko vrata....

Na VRH
Dee
Opomena : 1

Forumski ovisnik
Forumski ovisnik

Registriran: 05 Pro 2006

PorukaPoslano: Srijeda 03.01.2007. 14:13    Subject: Odgovor sa citatom

...ja sam glasala po "temperamentna ali draga"...mislim da su sijamske mačke, bezobzira na to što drugi govore, također dobre kao i sve ostale...

Pričalica
Pričalica

PorukaPoslano: Četvrtak 04.01.2007. 16:18    Subject: Odgovor sa citatom

Dee piše:
...ja sam glasala po "temperamentna ali draga"...mislim da su sijamske mačke, bezobzira na to što drugi govore, također dobre kao i sve ostale...

Takodje....jer i ja mislim isto...cak provereno znam da je tako...mada ima raznih cudi...kao i kod ljudi...Cak su neke obicne mace, za koje se kaze da su umiljte, gore i tvrdoglavije nego ove....Sve zavisi od mace do mace...Ali da mogu da budu jako umiljte i vaspitane znam iz iskustva.... Smile
Na VRH
Dee

Forumski ovisnik
Forumski ovisnik

PorukaPoslano: Subota 06.01.2007. 16:29    Subject: Odgovor sa citatom

...slažem se s Lucky...
znate onu izreku: sto ljudi sto ćudi!...
...pa, valjda je tako i kod mačaka...jer...sve su različite, imaju različitu narav, ponašanje...nisu sve iste...i zato neke mogu biti umiljate i prave maze a neke opet temperamentne i onako samo za sebe ali opet drage...
...zar ne?... Big smjesak

Starosjedilac
Starosjedilac

Registriran: 07 Svi 2003

PorukaPoslano: Nedjelja 07.01.2007. 3:42    Subject: Odgovor sa citatom

Jako lijepe mace Lucy, slika s krznom je super!
Na VRH
Lucky

Pričalica
Pričalica

PorukaPoslano: Nedjelja 07.01.2007. 12:36    Subject: Odgovor sa citatom

Hvala..... Razz
Na VRH
Sirius

Forumski ovisnik
Forumski ovisnik

Registriran: 15 Sij 2007

PorukaPoslano: Srijeda 17.01.2007. 12:16    Subject: Odgovor sa citatom

ja imam mačića sijamske mace ( cistokrvni ne oni mišanci sa izduzenin vratovima ) malo grebe al valjda tako svaka macka od 3 miseca je li?
Na VRH
Lucky

Pričalica
Pričalica

PorukaPoslano: Srijeda 17.01.2007. 16:41    Subject: Odgovor sa citatom

Sirius, ne brini, svaka maca, bilo sijamska bilo neka druga rasa...grebucka dok je mala...Normalno, uci je sta sme, sta ne sme...Iako mnogi kazu da su sijamsje macke tvrdoglave, moja je itekako naucila pravila...Nikad se ne penje na sto, ne svrlja po kuhinji, ne grebe ako je ne provociras Big smjesak ...piski u pesak, sama sebi otvara vrata tako sto skoci na bravu...zna da ne sme napolje, tako da se nikad nije usudila...normalno u pocetku, dok je bila mala, sve je to probala ali smo je naucili sta sme sta ne! Samo polako i strpljivo...prestace i tvoja...vremenom ce postati jako fina mazica.... Smile
Na VRH
Sirius

Forumski ovisnik
Forumski ovisnik

Registriran: 15 Sij 2007

PorukaPoslano: Srijeda 17.01.2007. 21:12    Subject: Odgovor sa citatom

hvala puno si mi pomogla i jos jedno pitanje iman veliki dvor cestu odma do kuca u kojoj auto prodje svake 1-2 minute i dali da kastriran ili ne macka ja nebi al ako moran onda ocu
Na VRH
Dee

Forumski ovisnik
Forumski ovisnik

PorukaPoslano: Srijeda 17.01.2007. 21:37    Subject: Odgovor sa citatom

....gle, ti mačka držiš unutra pa ti preporučujem da ga svakako kastriraš ako ne želiš u kući podnositi miris mačka koji se tjera...kastracija ti nije skupa, nekih 300-tinjak kuna.
Pošaljite novu temu   Odgovor na temu    Forum -> Pasmine mačaka Vrijeme: (CET) Zagreb, Rome, Paris
Pošalji članak na email

Na stranicu Prethodno  1, 2, 3, 4, 5  Slijedeće
Strana 2 od 5

Idi na:  
Ne možete poslati novu temu
Ne možete odgovoriti na temu
Ne možete urediti Vaše poruke
Ne možete brisati poruke
Ne možete glasovati na anketama

Opći uvjeti korištenja foruma